На стр. 29 от концепцията си съобщавате, че активно методическо ръководство се осъществява „в много случаи неформално в неотложни и спешни ситуации“. Какво визирате под неформално и има ли общо то с масовата представа в нашето общество за „вдигане на телефон“ и даване на нареждания на разследващи, в противоречие с признатото им от закона право на провеждане на разследването по вътрешно убеждение, освен когато не са им дадени изрични указания от прокурора?

Защита на правата в Метавселената

За пета поредна година Фондация БИПИ, съвместно с посолството на Кралство Нидерландия в България, организират конкурс за студентски есета. Тази година темата е "Защита на правата в Метавселената". Крайният срок за предаване на есетата е 1 декември 2022 г. на office@bili-bg.org. В заглавното поле на имейла трябва да бъде изписано "konkurs za ese". 

Ако гражданският дух и инициативи не съществуваха, Европейският съюз би функционирал по коренно различен начин като правен ред и общност, изградена на определени ценности. Мерките и политиките в защита на климата са възприети, например, благодарение на информационните кампании, участието и дейностите на трансграничните мрежи на гражданското общество.

Д-р Теодор Славев

Заради проблемите на България с Върховенството на правото, корупцията и липсата на доверие, че в страната се води ефективно разследване, се рискува приемането на страната в Шенген да се отложи още по-далеч във времето.

Теодор Славев в предаването "Говори сега" по БНТ

"Сенатът има много важни правомощия по ключови назначения, като посланици, съдии и апелативни федерални съдии и е много важно демократите да успеят да задържат там мнозинството си, за да се прокарат назначенията на Белия дом при Байдън. Консервативните медии в САЩ, включително представители на републиканците, като Майк Помпео, вече започнаха атака срещу Тръмп. Това показва едно преосмисляне на ерата Тръмп в Републиканската партия, което въпреки това си остава най-популярният политик в нея." 

Теодор Славев в предаването "Кой говори" по Дарик

“Най-важното нещо при изборите е доверието. Да знаем, че гласът ти е отчетен правилно. Политическите партии обаче правят всичко възможно да задълбочат тази спирала на ниско доверие. Това гласуване не беше изненада. Още на предизборната кампания тези партии заявиха, че ще подкрепят смесен тип гласуване”

Следвайте ни