На 1 юли трябваше да влязат в сила новите правила за задължителна медиация по висящи съдебни дела. Конституционният съд отмени една от малкото докрай изпълнени мерки по националния план за възстановяване, а това ще ощети гражданите, фирмите и държавата

"Народното събрание систематично се проваля в опитите си да проведе публични, прозрачни и обосновани процедури по избор на органи /към настоящия момент това са 17 органа с изтекъл или предсрочно прекратен мандат и два, който дори не са конституирани"

"Това не е само злоупотреба с власт през нереализиране на принципа на мандатността. Това е едно калкулирано, политическо и не само усилие да бъдат манипулирани цели системи в изпълнителната и съдебната власт и то в дългосрочен план за постигането на определени предимства, за сметка на общественото доверие и социалното равенство"

Д-р Теодор Славев в сутрешния блок на Bulgaria on Air

"Ако има нещо положително, все пак партиите започнаха да си говорят. Още от първия момент Борисов беше категоричен, че ако не стане с първия мандат, няма да подкрепят никакви други форми на управлениe"

Интервю на д-р Теодор Славев за Дебати

"Стратегията да станеш нишова партия, която предлага само една, две или три идеи в отделни сектори, няма да доведе до значими електорални бонуси. Няма да доведе и до повишаване на избирателната активност"

Интервю на Силвия Великова с Теодор Славев в ''Преди всички'' по БНР

"Без значение какъв ще е изходът, е, че се поставя сянка, съмнение върху интегритета на самата БНБ в момента, в който ние като държава сме обявили, че искаме да станем членове на еврозоната. Това няма да е първият такъв казус, който законно или незаконно е отстранен"

Следвайте ни