Д-р Теодор Славев за Bulgaria on Air: Ако има нещо положително, все пак партиите започнаха да си говорят

От "Продължаваме промяната-Демократична България" ще върнат мандата неизпълнен на президента. Причината е, че не намериха подкрепа за седемте предложения за антикорупционни промени. 

"Ако има нещо положително, все пак партиите започнаха да си говорят. Още от първия момент Борисов беше категоричен, че ако не стане с първия мандат, няма да подкрепят никакви други форми на управление. Макар че ПП-ДБ не предлагат управление, а едно задължително мнозинство, което да не излъчва правителство. Което е проблематично в случая, защото такива плаващи мнозинства без ясна цел, без правителство, не се получават нещата. Те избраха един по-елегантен начин, в който да влязат в предизборна кампания", заяви политологът д-р Теодор Славев в "България сутрин".

По думите на д-р Славев най-добре би било законодателните предложения да идват от изпълнителната власт. "България е едно от изключенията в Европейския съюз. При нас по-голямата част се пишат в парламента. Това е проблематично. Борисов естествено, че е в най-комфортната си роля. В момента виждаме пълна криза на управлението. Не можем да обвиняваме партиите, че търсят формули за управление. В момента не мисля, че Борисов има харизматичен потенциал, защото иначе кабинет щеше да има", посочи политологът.

Гледайте целия разговор във видеото или в сайта на Bulgaria on Air тук

Текстът е препечатан от сайта на Bulgaria on Air.

Следвайте ни