Д-р Теодор Славев за Euronews Bulgaria: Калин Стоянов ще бъде част от листата на Делян Пеевски

Продължаваме да вървим по сценария на управление на служебни правителства, постоянна кампанийна обстановка и политическо противопоставяне, което нажежава напрежението. Това каза в ефира на „Добро утро, Европа“ политологът д-р Теодор Славев. От април 2021 г. До днес ние през по-голямата част от времето сме управлявани от служебни правителства, което не е нормално, посочи още той.

Не само ПП-ДБ, а и други политически партии не са доволни от предложението за министър на вътрешните работи в лицето на Атанас Илков. Те си представят служебния кабинет като политически опонент, като някаква боксова круша, а чрез това обясняват предварително електоралните резултати, вече влизайки в положение на леко губещ.

Според д-р Славев поведението на Калин Стоянов като шеф на МВР заслужава упреци, защото по думите му той е спомогнал за политизирането на ведомството. Политологът коментира, че вероятно Стоянов ще бъде част от листата на Делян Пеевски. Служебната власт трябва да остане неутрална, категоричен беше Теодор Славев.

Целия разговор вижте във видеото.

Текстът е препечатан от сайта на Euronews Bulgaria

Следвайте ни