Д-р Теодор Славев за Nova News: В момента нямаме никаква институционална реакция на този политически екстремизъм

Ще продължат ли трусовете в политиката? Това коментират в студиото на „Твоят ден” по NOVA NEWS Иван Брегов, правен експерт в института за пазарна икономика и Теодор Славев, политолог от българския институт за правни инициативи.

„Ако анализираме целия принос на Калин Стоянов към управлението и политиката, две неща показват, че той и в момента не трябва да заема поста на служебен министър на вътрешните работи. Едното е свързано с организирането на полицаи на политически протести, което е недопустимо по закон. Също така той заяви, че обмисля или по-скоро е взел решение, но не за конкретната партия, от която ще се яви на избори. Не може едновременно да си министър в служебно правителство и да си кандидат на парламентарни избори”, посочи д-р Славев.

По отношение на протестите на полицаите, д-р Славев отбеляза, че "в момента нямаме никаква институционална реакция на този политически екстремизъм". По отношение на спонтаността на протестите, политологът посочи, че те са по-ското предварително планирани. "Вижте стиковането. Те изчакаха да Горица Кожарева да излезе от "Дондуков" №2. После се присъедини и министърът."

Слушайте целия разговор във видеото или в сайта на Nova News тук

Следвайте ни