Стефан Каралеев приключи стажантската си програма в БИПИ

Започваме новата година с изпращането на още един студент успешно завършил стажантската ни програма – Стефан Каралеев, който е студент по право в Софийски университет. За трите месеца със Стефан видяхме как комуникативността и желанието за знания, съчетани с хумор и креативност отварят много врати. Пожелаваме му попътен вятър и нестихващото му желание за себеразвитие да не го напуска.

Ето и каква казва Стефан за стажа си при нас:

"За много млади хора думата "институт" вероятно предизвиква асоциации за монотонност и недотам интересна работа. За Българския институт за правни инициативи обаче не може да се сподели подобно нещо. Невероятният екип, разнообразието от теми на изследване, интересните проекти и удовлетворението от социалната значимост на работата са само част от това, което човек преживява, когато стажува в БИПИ.  

По време на трите месеца от стажа работих по множество интересни задачи, свързани с анализ на функционирането и назначенията в трите власти, както и изследването на институциите в тяхното минало и настояще. В процеса на работа прочетох и голям брой статии, доклади и изследвания. В БИПИ получих представа за работата в неправителствения сектор, познания за различните процеси в държавата и умения за критично мислене и възприемане на информация.

Не трябва да се забравя, че във всяко едно начинание най-важни са хората. В това отношение, екипът на БИПИ силно ме впечатли. Хората тук са професионалисти от различни области, както и будни личности, осмеляващи се да зададат трудните въпроси и да извървят пътя към техните отговори. Мога да споделя, че с тях е огромно удоволствие да се работи и общува.

Изключително съм благодарен, че имах възможността, макар и за кратко, да стажувам в БИПИ. Пожелавам много успехи на екипа и препоръчвам на всеки студент с интерес в сферите на развитието на върховенството на правото, гражданското общество и доброто управление, да кандидатства за стаж тук."

Успех Стефан!

Следвайте ни